Substanță activă

Vitamina D3

Vitamina D, cunoscută și sub numele de colecalciferol sau Vitamina Soarelui, este o vitamină solubilă în grăsimi. Vitamina D susține procesul de absorbție a calciului și fosforului, componente importante pentru menținerea sănătății oaselor. De asemenea, Vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Deficitul de vitamină D este asociat cu rahitismul, o boală în care țesutul osos nu mineralizează corespunzător, ducând la oase moi și deformări scheletice. Odată cu înaintarea în vârstă, rinichii sunt mai puțin capabili să transforme vitamina D în forma sa activă, crescând astfel riscul de osteoporoză sau osteomalacie.

Surse naturale de Vitamina D

Vitamina D se regăsește în mod natural în alimente precum iaurtul, carnea de porc, gălbenușul de ou, ciupercile, cerealele, spanacul și boabele de soia.

Pentru a obține vitamina D din alimente, peștele este o opțiune bună. O porție de 85 de grame de somon gătit conține aproximativ 450 de unități internaționale.

De câtă vitamina D ai nevoie pe zi? Pentru persoanele cu vârsta de până la 70 de ani sunt necesare 600 unități internaționale, iar pentru persoanele cu vârsta de peste 71 ani doza recomandată este de 800 unități internaționale.

Produse Bio-Kult care conțin Vitamina D3

Bio-Kult S.Boulardii este un produs recomandat pentru susținerea sistemului digestiv și imunitar, în timpul călătoriilor.

Știai că?

Țesutul limfoid asociat mucoasei digestive este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Țesutul mucoasei
digestive cuprinde
din celulele imunitare

Sursă informații:

Clinical reviews in allergy and immunology 'The gut microbiota and inflammatory noncommunicable diseases: Associations and potentials for gut microbiota therapies." (DOI: https://doi.org/10.1016/j.jaci.2014.11.012)

Dincolo de bacterii

O serie de factori pot compromite echilibrul optim al bacteriilor benefice, inclusiv tratamentul cu antibiotice, infecția, stresul, călătoria sau o perioadă de alimentare sau stil de viață nesănătos. O soluție eficientă este suplimentarea microflorei prin administrarea unui supliment de bacterii vii cu mai multe tulpini pentru a restabili echilibrul.

Citește mai mult »

Bacteriile vii benefice joacă un rol esențial în susținerea și menținerea unui sistemului imunitar și digestiv puternic.

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

O viață mai sănătoasă și mai fericită începe cu microbiomul tău unic.