Substanță activă

Vitamina D3

Vitamina D, cunoscută și sub numele de colecalciferol sau Vitamina Soarelui, este o vitamină solubilă în grăsimi. Vitamina D susține procesul de absorbție a calciului și fosforului, componente importante pentru menținerea sănătății oaselor. Organismul uman produce vitamina D prin expunerea la soare. Expunerea limitată la lumina soarelui și vârsta pot împiedica obținerea unei doze suficiente de vitamina D.

Deficitul de vitamină D este asociat cu rahitismul, o boală în care țesutul osos nu mineralizează corespunzător, ducând la oase moi și deformări scheletice. Odată cu înaintarea în vârstă, rinichii sunt mai puțin capabili să transforme vitamina D în forma sa activă, crescând astfel riscul de osteoporoză sau osteomalacie.

Vitamina D3

Surse naturale de Vitamina D

Vitamina D se regăsește în mod natural în alimente precum iaurtul, carnea de porc, gălbenușul de ou, ciupercile, cerealele, spanacul și boabele de soia.

Pentru a obține vitamina D din alimente, peștele este o opțiune bună. O porție de 85 de grame de somon gătit conține aproximativ 450 de unități internaționale.

De câtă vitamina D ai nevoie pe zi? Pentru persoanele cu vârsta de până la 70 de ani sunt necesare 600 unități internaționale, iar pentru persoanele cu vârsta de peste 71 ani doza recomandată este de 800 unități internaționale.

Produse Bio-Kult care conțin Vitamina D3

Știai că?

Țesutul limfoid asociat mucoasei digestive este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar,

Țesutul mucoasei
digestive cuprinde
din celulele imunitare

Sursă informații:

Clinical reviews in allergy and immunology 'The gut microbiota and inflammatory noncommunicable diseases: Associations and potentials for gut microbiota therapies." (DOI: https://doi.org/10.1016/j.jaci.2014.11.012)

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

În toate produsele Bio-Kult se regăseşte grija continuă pentru oameni, până în cel mai mic detaliu.