Substanță activă

Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus

Identificat pentru prima dată prin izolarea dintr-o mostră de iaurt, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus se găsește în mod natural în tractul gastro-intestinal al mamiferelor.

Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (cunoscut și ca Lactobacillus bulgaricus), este o bacterie producătoare de acid lactic utilizată pe scară largă în industria lactatelor, în special în fabricarea brânzeturilor și producția de iaurt.

Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus este principala bacterie utilizată pentru obținerea iaurtului. De asemenea, joacă un rol esențial în maturarea unor brânzeturi, precum și în alte procese care implică produse fermentate natural. Este definită ca bacterie acidă lactică homofermentativă datorită acidului lactic, care este singurul produs final al digestiei sale cu carbohidrați. De asemenea, este considerată a fi un bacterie benefică natural.

Surse naturale de Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus

Iaurtul este un produs popular din lapte fermentat care conține atât culturi de Lactobacillus bulgaricus, cât și culturi de Streptococcus thermophilus

Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus este utilizat în mod obișnuit alături de Streptococcus thermophilus ca și cultură primară pentru fabricarea iaurtului. Cele două specii lucrează în sinergie, L. d. bulgaricus producând aminoacizi din proteinele din lapte, care sunt apoi folosiți de S. thermophilus.

Produse Bio-Kult care conțin Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus

Bio-Kult Everyday este un produs recomandat pentru susținerea sistemului digestiv
Bio-Kult Candéa este un produs recomandat pentru flora intestinală și cea intimă

Știai că?

Bacteriile benefice pot reduce riscul de diaree asociată antibioticelor (DAA) cu 42%.

Pot reduce
cu
riscul de diaree (DAA)

Sursă informații:

Probiotics for the prevention and treatment of antibiotic-associated diarrhea: a systematic review and meta-analysis. Hempel S et al. JAMA 2012;307:1959–69. Probiotics for the prevention of Clostridium difficile-associated diarrhea in adults and children. Goldenberg JZ et al. Cochrane database Syst Rev 2013;5:CD006095.

Aproximativ 20% dintre femei au în mod normal Candida (un tip de ciupercă) în vagin fără a avea niciun simptom.

Dintre femeile
care au Candida
nu prezintă
simptome

Sursă informații:

Vulvovaginal candidosis. Jack D Sobel. Lancet 2007;369:1961-71. (DOI: 10.1016/S0140-6736(07)60917-9)

Culegeți beneficiile unei vieți active

Exercițiul regulat aduce o mulțime de beneficii fiecărui aspect al sănătății, atât pe termen scurt, cât și pe termen îndelungat. Îmbunătățirea fitnessului cardiovascular1, reducerea tensiunii arteriale2, creșterea forței și rezistenței musculare3, creșterea densității osoase4, creșterea capacității pulmonare5, îmbunătățirea metabolismului6 și creșterea nivelului de energie7 sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de exercițiile fizice regulate. 

Citește mai mult »

Mucoasa digestivă este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

O viață mai sănătoasă și mai fericită începe cu microbiomul tău unic.