Substanță activă

Lactobacillus rhamnosus

Lactobacillus rhamnosus este un tip de bacterie care se găsește în microbiota intestinală. Rolul său este de a produce enzima lactază. Această enzimă descompune glucoza din lactoză, prezentă în lactate, în acid lactic.

Lactobacillus rhamnosus este considerat a fi important pentru sănătatea intimă a femeilor, deoarece anumite tulpini de L. rhamnosus colonizează și în mediul vaginal.

Lactobacillus rhamnosus are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv. Ajută la prevenirea sau tratarea diverselor tipuri de infecții gastrointestinale sau diaree. De asemenea, ajută la stimularea sistemului imunitar și la prevenirea anumitor simptome alergice.

Surse naturale de Lactobacillus rhamnosus

Lactobacillus rhamnosus este întâlnit frecvent într-o varietate de produse lactate fermentate, precum iaurtul, brânzeturile, laptele și alte produse lactate.

Varza murată este bogată în bacterii bune, inclusiv mai multe tulpini de L. rhamnosus.

Boabele de chefir sunt o combinație de bacterii lactice și drojdie, fermentate într-o băutură. Compoziția sa microbiană precisă variază, dar L. rhamnosus este întotdeauna prezent.

Lactobacillus rhamnosus este disponibil de asemenea și ca supliment pe bază de probiotice.

Produse Bio-Kult care conțin Lactobacillus rhamnosus

Știai că?

Probioticele pot reduce riscul de diaree asociată antibioticelor (DAA) cu 42%.

Pot reduce
cu
riscul de diaree (DAA)

Sursă informații:

Probiotics for the prevention and treatment of antibiotic-associated diarrhea: a systematic review and meta-analysis. Hempel S et al. JAMA 2012;307:1959–69. Probiotics for the prevention of Clostridium difficile-associated diarrhea in adults and children. Goldenberg JZ et al. Cochrane database Syst Rev 2013;5:CD006095.

Țesutul limfoid asociat mucoasei digestive este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Țesutul mucoasei
digestive cuprinde
din celulele imunitare

Sursă informații:

Clinical reviews in allergy and immunology 'The gut microbiota and inflammatory noncommunicable diseases: Associations and potentials for gut microbiota therapies." (DOI: https://doi.org/10.1016/j.jaci.2014.11.012)

Culegeți beneficiile unei vieți active

Exercițiul regulat aduce o mulțime de beneficii fiecărui aspect al sănătății, atât pe termen scurt, cât și pe termen îndelungat. Îmbunătățirea fitnessului cardiovascular1, reducerea tensiunii arteriale2, creșterea forței și rezistenței musculare3, creșterea densității osoase4, creșterea capacității pulmonare5, îmbunătățirea metabolismului6 și creșterea nivelului de energie7 sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de exercițiile fizice regulate. 

Citește mai mult »

Mucoasa digestivă este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

În toate produsele Bio-Kult se regăseşte grija continuă pentru oameni, până în cel mai mic detaliu.