Bio-Kult Candéa

Bio-Kult Candéa este un produs recomandat pentru flora intestinală și cea intimă.

Descriere

Bio-Kult Candéa este o formulă avansată cu acțiune multiplă.

Bio-Kult Candéa conține bacterii vii ce vin în completarea florei intestinale prezente în mod natural în sistemul digestiv al unei persoane sănătoase.

Bio-Kult Candéa cuprinde 7 tulpini bacteriene vii, extract din pulbere de usturoi (Allium sativum) și extract de grepfrut (Citrus paradisi), formulă complexă, dezvoltată științific, pentru flora intestinală și cea intimă.

Bio-Kult Candéa conține 7 tulpini bacteriene vii prezente în mod natural în sistemul digestiv, care, s-a dovedit că, supraviețuiesc acidității ridicate din stomac.

Bio-Kult Candéa este potrivit pentru utilizarea în timpul sarcinii. Totuși, dacă sunteți însărcinată sau plănuiți o sarcină, utilizați medicamente sau suferiți de afecțiuni medicale, consultați medicul înainte de utilizarea oricărui supliment alimentar.

Bio-Kult Candéa conține 7 tulpini bacteriene vii:

• Lactobacillus casei PXN® 37™
• Lactobacillus rhamnosus PXN® 54™
• Streptococcus thermophilus PXN® 66™
• Lactobacillus acidophilus PXN® 35™
• Bifidobacterium longum PXN® 30™
• Bifidobacterium breve PXN® 25™
• Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN® 39™

2 capsule conțin: 2 miliarde de bacterii vii (2 x 109 UFC), viabile pe toată perioada de valabilitate, echivalent cu mai mult de 2.5 miliarde de bacterii vii per gram (>2.5 x 109 UFC). 

Bio-Kult Candéa conține soia și lapte, utilizate în procesul de fermentare. Conținutul de lapte este la un nivel care nu afectează persoanele cu intoleranță la lactoză. 

Bio-Kult Candéa nu conține: coloranți artificiali, arome, gluten.

Cumpără din farmacii:

Cea mai apropiată
farmacie

Comandă online de la:

Mod de administrare

Adulți și copii peste 12 ani: 2 capsule pe zi în timpul mesei.

Copii 3-11 ani: 1 capsulă pe zi în timpul mesei.

Capsulele Bio-Kult Candéa pot fi înghițite întregi sau conținutul se poate amesteca în mâncare sau băutură.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra în loc uscat, ferit de lumină şi căldură, la o temperatură sub 25° C, în ambalajul original. A nu se refrigera.

A se consuma, de preferinţă, înainte de sfârșitul perioadei înscrise pe ambalaj.

Pentru profesioniști

Catalogul de produse Bio-Kult, ediția 2021 (PDF interactiv). Acest material este destinat profesioniștilor din domeniul sănătăţii.

Notă
La accesarea link-ului se deschide o pagină externă localizată pe site-ul Prisum Healthcare, distribuitorul Bio-Kult în România.

Întrebări frecvente

Aici găsiți o serie de întrebări frecvente privind produsele Bio-Kult. În cazul în care întrebarea dumneavoastră nu are răspuns printre cele enumerate, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Suntem mai mult decât încântați să vă ajutăm.

Femei însărcinate

Bio-Kult Candéa este potrivit pentru utilizarea în timpul sarcinii și conține microorganisme naturale benefice, care anterior s-au dovedit a fi sigure de administrat în timpul sarcinii. Cu toate acestea vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente alimentare dacă sunteți însărcinată sau plănuiți o sarcină.

Alergii și alergeni

În cazul în care luați medicamente sau aveți afecțiuni medicale, inclusiv alergii, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua orice supliment alimentar.

Fiecare dintre tulpinile de bacterii vii Bio-Kult are nevoie de diverse surse de nutriție pentru a ajuta la creșterea lor în cultură. Laptele de vacă și soia sunt utilizate în procesul de fermentare (fabricare), (deși trece printr-un proces de filtrare de mai multe ori) și în crioprotectoarele noastre (înveliș protector folosit pe tulpinile noastre înainte de congelare pentru a spori stabilitatea).

La testarea produselor finale Bio-Kult, s-au detectat urme de proteine din lapte, cazeină și beta-lacto globulină. Câtă vreme vor exista variații între loturi, de exemplu, la ultimul test, cantitatea de cazeină pe capsulă Bio-Kult Candéa este aproximativ echivalentă cu cea găsită în 0,028 ml lapte semidegresat (adică, mai puțin de 1/100 dintr-o linguriță de 5 ml), iar cantitatea de beta-lactoglobulină este chiar mai mică. Astfel, nu recomandăm Bio-Kult pentru cei cu alergie severă la lapte (la proteinele din lapte). Cu toate acestea, pentru alții este puțin probabil să provoace reacții adverse.

De asemenea, s-au detectat cantități foarte mici de lactoză în unele dintre produsele finale Bio-Kult. De exemplu, la ultima testare, cantitatea de lactoză pe capsulă Bio-Kult Candéa este aproximativ echivalentă cu cea găsită în 0,05 ml lapte semidegresat (adică, mai puțin de 1/100 dintr-o linguriță). Aceasta este cu mult sub cantitatea care ar putea afecta persoanele care suferă de intoleranță la lactoză (studii științifice și Agenția Europeană pentru Standarde Alimentare au constatat că majoritatea oamenilor care suferă de intoleranță la lactoză vor tolera până la 12g de lactoză ca doză unică, fără simptome sau cu simptome minore, iar dozele mai mari pot fi tolerate dacă sunt administrate pe parcursul zilei). De asemenea, testele au arătat că multe dintre tulpinile Bio-Kult produc lactază, enzimă deficitară la persoanele care suferă de intoleranță la lactoză, necesară descompunerii lactozei (zahărul din lapte). Prin urmare, produsele Bio-Kult sunt potrivite pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Rezultatele pentru soia au fost sub nivelul minim de detecție în laborator. Putem confirma că se folosesc doar ingrediente nemodificate genetic (non-GM).

Produsele Bio-Kult nu conțin gluten, nuci și ouă. 

Piele sensibilă

Unele studii au arătat că administrarea zilnică a unui supliment alimentar cu bacterii vii poate reduce simptomele asociate cu astfel de erupții pe piele.

Recomandăm să consultați medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre controlul acestor simptome.

Candidoză

Acest produs este potrivit să fie administrat în cazul în care vă luptați cu infecții cu levuri.

Recomandăm să consultați medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre cercetările întreprinse în controlul simptomelor asociate frecvent cu infecțiile cu levuri.

Culturi bacteriene

Tulpinile bacteriene vii conținute în gama Bio-Kult nu au fost supuse modificărilor genetice.

Niciun ingredient suplimentar inclus în această gamă nu este supus modificărilor genetice.

Tulpinile bacteriene individuale au cerințe diferite pentru a ajuta în cultură și în tractul gastrointestinal uman. Bio-Kult nu este comercializat ca o „cultură inițială” pentru fabricarea iaurtului sau a laptelui acru, iar tulpinile din Bio-Kult nu au fost alese pentru capacitatea lor de a fermenta laptele (și anume speciile Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus).

Tulpinile noastre sunt deshidratate pentru a le îmbunătăți stabilitatea și durata de valabilitate și se crede că vor deveni active din nou odată ce ajung în mediul complex al intestinului subțire. Cu toate acestea, unele persoane au avut un anumit succes în cultura laptelui, dar alții nu. Finalizăm teste de stabilitate riguroase pe fiecare lot de Bio-Kult, ceea ce ne permite să stabilim o cantitate de cel puțin 2 miliarde de bacterii vii pe capsulă. Aceste teste de stabilitate sunt efectuate la fiecare 3 luni de către un laborator extern, pentru certificare.

De asemenea, avem o gamă largă de studii clinice care arată rezultate benefice ale administrării produselor noastre de bacterii vii cu mai multe tulpini, ceea ce înseamnă că acestea trebuie să ajungă active în intestine.

Efecte secundare

Produsele Bio-Kult conțin o concentrație mare de bacterii vii. În cazul în care există o supraîncărcare patogenă în intestinul dumneavoastră și începeți cu o doză mare, timp de câteva zile, un număr mic de persoane pot prezenta o reacție autolimitantă cum ar fi balonarea.

Care sunt simptomele posibile?

Unele persoane pot prezenta simptome temporare, cum ar fi balonare, gaze, scaune diareice, constipație, greață, dureri de cap sau pusee ale simptomelor anterioare. Aceste simptome pot fi neglijabile la unii, însă pentru un număr mic de persoane simptomele pot fi suficiente pentru a opri administrarea suplimentelor.

De ce apar?

Atunci când anumite bacterii patogene, virusuri sau ciuperci sunt distruse, acestea eliberează toxine, care pot fi absorbite în sânge. Acest lucru pune presiune pe ficat pentru a descompune aceste produse secundare pregătite pentru a fi eliminate prin mișcări intestinale regulate, sănătoase. În cazul în care există o creștere excesivă care este eliminată brusc sau corpul se luptă să detoxifice sau să elimine aceste toxine, acumularea ar putea duce temporar la simptomele menționate mai sus.

Controlul simptomelor

Deși este un semn încurajator faptul că bacteriile patogene, virusurile și levurile sunt eliminate, pentru unii simptomele pot fi foarte neplăcute. Pentru a reduce incidența și severitatea acestei reacții, vă recomandăm să creșteți doza treptat, începând cu ½ până la 1 capsulă. Capsulele pot fi răsucite și rupte, iar pulberea poate fi adăugată în apă sau alimente reci/calde. În cazul în care apar simptome, vă recomandăm să reduceți doza sau să faceți o pauză de câteva zile până când simptomele se liniștesc, înainte de vă reveni lent. Este important să nu distrugeți agenții patogeni mai repede decât organismul poate elimina toxinele. 

Vegetarieni

Bio-Kult Candéa este un produs vegetarian, aprobat de The Vegetarian Society. 

Capsulele Bio-Kult sunt predominant din bază vegetală, fiind fabricate din hidroxipropilmetil celuloză. 

Mod de administrare

Este bine să luați Bio-Kult în orice moment al zilei și există diferite școli de gândire care susțin acest lucru. Recomandarea generală este de a administra suplimente cu bacterii vii împreună cu alimente, deoarece alimentele diminuează pH-ul acid al stomacului, care este conceput pentru a distruge bacteriile. Cu toate acestea, Bio-Kult este fabricat printr-o tehnologie care ajută la protecția împotriva acidității dure a stomacului. Administrarea bacteriilor vii înainte de masă permite ca acestea să diminueze aciditatea, dar și să ajungă la capătul stomacului înaintea alimentelor consumate.

În mod tradițional, bacteriile benefice au fost întotdeauna consumate ca parte a unei surse de alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul sau varza acră.