Substanță activă

Bacillus subtilis

Bacillus subtilis, cunoscut și sub numele de bacil de fân sau bacil de iarbă, este o bacterie care locuiește în straturile superioare ale solului și în tractul gastrointestinal al rumegătoarelor și al oamenilor.

Bacillus subtilis are capacitatea de a produce și secreta antibiotice. Antibioticele sunt secretate în timpul procesului de formare a sporilor, pentru a crește șansa de supraviețuire a microorganismului. Culturile de B. subtilis erau populare la nivel mondial înainte de introducerea antibioticelor, B. subtilis fiind folosit ca agent imunostimulator pentru a ajuta la tratamentul bolilor tractului gastrointestinal și urinar.

Bacillus subtilis joacă un rol important în producția de alimente (produse fermentate, amelioratori de aromă, îndulcitori și aditivi pentru hrana animalelor), antibiotice și vitamine. Acesta servește ca mediu pentru dezvoltarea sporicidelor, agenți chimici care ucid sporii.

Food sources rich in Bacillus subtilis

În natură, Bacillus subtilis se găsește în sol, pe rădăcinile plantelor și în mediul acvatic.

Bacillus subtilis se găsește și în multe produse alimentare fermentate disponibile în comerț, inclusiv boabe de fasole fermentate cu B. subtilis.

Produse Bio-Kult care conțin Bacillus subtilis

Bio-Kult Everyday este un produs recomandat pentru susținerea sistemului digestiv

Știai că?

Bacteriile benefice pot reduce riscul de diaree asociată antibioticelor (DAA) cu 42%.

Pot reduce
cu
riscul de diaree (DAA)

Sursă informații:

Probiotics for the prevention and treatment of antibiotic-associated diarrhea: a systematic review and meta-analysis. Hempel S et al. JAMA 2012;307:1959–69. Probiotics for the prevention of Clostridium difficile-associated diarrhea in adults and children. Goldenberg JZ et al. Cochrane database Syst Rev 2013;5:CD006095.

Culegeți beneficiile unei vieți active

Exercițiul regulat aduce o mulțime de beneficii fiecărui aspect al sănătății, atât pe termen scurt, cât și pe termen îndelungat. Îmbunătățirea fitnessului cardiovascular1, reducerea tensiunii arteriale2, creșterea forței și rezistenței musculare3, creșterea densității osoase4, creșterea capacității pulmonare5, îmbunătățirea metabolismului6 și creșterea nivelului de energie7 sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de exercițiile fizice regulate. 

Citește mai mult »

Mucoasa digestivă este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

O viață mai sănătoasă și mai fericită începe cu microbiomul tău unic.