Substanță activă

Preplex®

Preplex® este un preparat prebiotic ce conține gumă de Acacia și fructooligozaharide, folosit ca ingredient component al suplimentelor prebiotice, pentru uz medical și veterinar.

Guma de Acacia (guma Arabică) este obținută din arborii de Acacia. Guma Arabică este o sursă bogată de fibre și, pe lângă utilizarea sa pe scară largă în industria alimentară și farmaceutică ca agent de îngroșare, emulsifiant și stabilizator, are și o gamă largă de beneficii pentru sănătate.

Guma Arabică este considerată un prebiotic care sporește proliferarea microbiotei intestinale benefice. De asemenea, contribuie la prelungirea termenului de valabilitate al produselor și conferă textură produselor.

Fructooligozaharidele (FOS) servesc ca substrat pentru microflora din intestinul gros, sporind sănătatea generală a tractului gastrointestinal. De asemenea, FOS a fost propus ca supliment pentru tratarea infecțiilor cu drojdie.

Mai multe studii au descoperit că FOS și inulina contribuie la absorbția calciului la nivelul intestinului uman. Microflora intestinală din intestin poate fermenta FOS, ceea ce duce la un pH redus, acid. Calciul este mai solubil în acid și, prin urmare, mai mult calciu provenit din alimente poate fi absorbit din intestin în sânge.

Surse naturale de Preplex®

FOS este extras din planta de agave albastre, precum și din fructe și legume, cum ar fi bananele, ceapa, rădăcina de cicoare, usturoiul, sparanghelul, rădăcina de Yacon și prazul.

Unele cereale precum grâul și orzul conțin, de asemenea, FOS. Anghinarea de Ierusalim împreună cu planta albastră de agave s-au dovedit a avea cele mai mari concentrații de FOS dintre plantele cultivate.

Produse Bio-Kult care conțin Preplex®

Bio-Kult S.Boulardii este un produs recomandat pentru susținerea sistemului digestiv și imunitar, în timpul călătoriilor.

Știai că?

Țesutul limfoid asociat mucoasei digestive este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Țesutul mucoasei
digestive cuprinde
din celulele imunitare

Sursă informații:

Clinical reviews in allergy and immunology 'The gut microbiota and inflammatory noncommunicable diseases: Associations and potentials for gut microbiota therapies." (DOI: https://doi.org/10.1016/j.jaci.2014.11.012)

Dincolo de bacterii

O serie de factori pot compromite echilibrul optim al bacteriilor benefice, inclusiv tratamentul cu antibiotice, infecția, stresul, călătoria sau o perioadă de alimentare sau stil de viață nesănătos. O soluție eficientă este suplimentarea microflorei prin administrarea unui supliment de bacterii vii cu mai multe tulpini pentru a restabili echilibrul.

Citește mai mult »

Bacteriile vii benefice joacă un rol esențial în susținerea și menținerea unui sistemului imunitar și digestiv puternic.

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

O viață mai sănătoasă și mai fericită începe cu microbiomul tău unic.