Întrebări frecvente

Aici găsiți o serie de întrebări frecvente privind produsele Bio-Kult. În cazul în care întrebarea dumneavoastră nu are răspuns printre cele enumerate, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. Suntem mai mult decât încântați să vă ajutăm.

Femei însărcinate

Produsele noastre conțin microorganisme naturale benefice, care anterior s-au dovedit a fi sigure de administrat în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, acestea pot fi formulate și cu alte ingrediente active, cum ar fi vitamine, minerale și fitonutrienți, astfel vă rugăm să consultați paginile individuale ale produsului pentru instrucțiunile de utilizare în timpul sarcinii sau contactați biroul nostru pentru informații suplimentare.

În plus, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente nutritive în timpul sarcinii.

Alergii și alergeni

În cazul în care luați medicamente sau aveți afecțiuni medicale, inclusiv alergii, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua orice supliment alimentar.

Fiecare dintre tulpinile de bacterii vii Bio-Kult are nevoie de diverse surse de nutriție pentru a ajuta la creșterea lor în cultură. Laptele de vacă și soia sunt utilizate în procesul de fermentare (fabricare), (deși trece printr-un proces de filtrare de mai multe ori) și în crioprotectoarele noastre (înveliș protector folosit pe tulpinile noastre înainte de congelare pentru a spori stabilitatea).

La testarea produselor finale Bio-Kult, s-au detectat urme de proteine din lapte, cazeină și beta-lacto globulină. Câtă vreme vor exista variații între loturi, de exemplu, la ultimul test, cantitatea de cazeină pe capsulă Bio-Kult Everyday este aproximativ echivalentă cu cea găsită în 0,028 ml lapte semidegresat (adică, mai puțin de 1/100 dintr-o linguriță de 5 ml), iar cantitatea de beta-lactoglobulină este chiar mai mică. Astfel, nu recomandăm Bio-Kult pentru cei cu alergie severă la lapte (la proteinele din lapte). Cu toate acestea, pentru alții este puțin probabil să provoace reacții adverse.

De asemenea, s-au detectat cantități foarte mici de lactoză în unele dintre produsele finale Bio-Kult. De exemplu, la ultima testare, cantitatea de lactoză pe capsulă Bio-Kult Everyday este aproximativ echivalentă cu cea găsită în 0,05 ml lapte semidegresat (adică, mai puțin de 1/100 dintr-o linguriță). Aceasta este cu mult sub cantitatea care ar putea afecta persoanele care suferă de intoleranță la lactoză (studii științifice și Agenția Europeană pentru Standarde Alimentare au constatat că majoritatea oamenilor care suferă de intoleranță la lactoză vor tolera până la 12g de lactoză ca doză unică, fără simptome sau cu simptome minore, iar dozele mai mari pot fi tolerate dacă sunt administrate pe parcursul zilei). De asemenea, testele au arătat că multe dintre tulpinile Bio-Kult produc lactază, enzimă deficitară la persoanele care suferă de intoleranță la lactoză, necesară descompunerii lactozei (zahărul din lapte). Prin urmare, produsele Bio-Kult sunt potrivite pentru cei cu intoleranță la lactoză.

Rezultatele pentru soia au fost sub nivelul minim de detecție în laborator. Putem confirma că se folosesc doar ingrediente nemodificate genetic (non-GM).

Produsele Bio-Kult nu conțin gluten, nuci și ouă. 

Pentru sfaturi privind alergenii, consultați lista ingredientelor pentru fiecare produs.

Bio-Kult conține soia și lapte utilizate în procesul de fermentare. Conținutul de lapte este la un nivel care nu afectează, în mod normal, persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.

Piele sensibilă

Unele studii au arătat că administrarea zilnică a unui supliment alimentar cu bacterii vii poate reduce simptomele asociate cu astfel de erupții pe piele.

Recomandăm să consultați medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre controlul acestor simptome.

Candidoză

Bio-Kult este potrivit să fie administrat în cazul în care vă luptați cu infecții cu levuri. Recomandăm să consultați medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre cercetările întreprinse în controlul simptomelor asociate frecvent cu infecțiile cu levuri.

Antibiotice

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că administrarea suplimentelor de bacterii vii în același timp cu un antibiotic poate reduce incidența diareei asociate antibioticelor1.

Cel mai bine este să administrați suplimentul la momentul zilei opus momentului în care administrați antibioticul sau acolo unde acest lucru nu este posibil, la cel puțin 2 ore distanță de antibiotic.

Recomandăm să continuați administrarea suplimentului timp de cel puțin 2 săptămâni după finalizarea tratamentului cu antibiotice. 

 

1 Blaabjerg S, Artzi DM, Aabenhus R. Probiotics for the prevention of antibiotic-associated diarrhea in outpatients—A systematic review and meta-analysis. Antibiotics. 2017; 6. DOI:10.3390/antibiotics6040021.

Culturi bacteriene

În intestin există aproximativ două kilograme de microorganisme. Fiecare tulpină are proprietăți unice și beneficii pentru sănătate.

Există numeroase studii care demonstrează că un supliment cu mai multe tulpini reproduce mai îndeaproape diferitele tulpini din intestinul uman decât un produs cu o singură tulpină, fiind astfel mai eficient.

Produsele Bio-Kult sunt suplimente unice care includ mai multe specii de bacterii vii, cu tulpini multiple. 

Tulpinile bacteriene vii conținute în gama Bio-Kult nu au fost supuse modificărilor genetice.

Niciun ingredient suplimentar inclus în această gamă nu este supus modificărilor genetice.

Efecte secundare

Produsele Bio-Kult conțin o concentrație mare de bacterii vii. În cazul în care există o supraîncărcare patogenă în intestinul dumneavoastră și începeți cu o doză mare, timp de câteva zile, un număr mic de persoane pot prezenta o reacție autolimitantă cum ar fi balonarea.

Care sunt simptomele posibile?

Unele persoane pot prezenta simptome temporare, cum ar fi balonare, gaze, scaune diareice, constipație, greață, dureri de cap sau pusee ale simptomelor anterioare. Aceste simptome pot fi neglijabile la unii, însă pentru un număr mic de persoane simptomele pot fi suficiente pentru a opri administrarea suplimentelor.

De ce apar?

Atunci când anumite bacterii patogene, virusuri sau ciuperci sunt distruse, acestea eliberează toxine, care pot fi absorbite în sânge. Acest lucru pune presiune pe ficat pentru a descompune aceste produse secundare pregătite pentru a fi eliminate prin mișcări intestinale regulate, sănătoase. În cazul în care există o creștere excesivă care este eliminată brusc sau corpul se luptă să detoxifice sau să elimine aceste toxine, acumularea ar putea duce temporar la simptomele menționate mai sus.

Controlul simptomelor

Deși este un semn încurajator faptul că bacteriile patogene, virusurile și levurile sunt eliminate, pentru unii simptomele pot fi foarte neplăcute. Pentru a reduce incidența și severitatea acestei reacții, vă recomandăm să creșteți doza treptat, începând cu ½ până la 1 capsulă. Capsulele pot fi răsucite și rupte, iar pulberea poate fi adăugată în apă sau alimente reci/calde. În cazul în care apar simptome, vă recomandăm să reduceți doza sau să faceți o pauză de câteva zile până când simptomele se liniștesc, înainte de vă reveni lent. Este important să nu distrugeți agenții patogeni mai repede decât organismul poate elimina toxinele. 

Vegetarieni

Bio-Kult Everyday Multi-strain, Bio-Kult Pro-Cyan și Bio-Kult Candéa sunt produse vegetariene, aprobate de The Vegetarian Society. 

Capsulele Bio-Kult conțin predominant bază vegetală, fiind fabricate din hidroxipropilmetil celuloză.

Mod de administrare

Bio-Kult a fost creat pentru și este sigur pentru o administrare pe termen lung. Cu toate acestea, unele persoane pot să îl folosească în anumite momente specifice, cum ar fi după antibiotice sau în timpul călătoriilor. 

O parte din bacteriile administrate pot coloniza interiorul mucoasei intestinale pe termen scurt, iar altele acționează în timpul deplasării lor prin sistemul digestiv, înainte de a fi excretate prin scaun. Prin urmare, se recomandă un aport zilnic regulat pentru a ajuta la menținerea unei microflore intestinale echilibrate și pentru a sprijini sistemul nostru digestiv și imunitar.

Bio-Kult este un produs natural și orice diferență observată poate varia de la persoană la persoană. Acest lucru ar putea însemna de la câteva zile la câteva săptămâni.

Este bine să luați Bio-Kult în orice moment al zilei și există diferite școli de gândire care susțin acest lucru. Recomandarea generală este de a administra suplimente cu bacterii vii împreună cu alimente, deoarece alimentele diminuează pH-ul acid al stomacului, care este conceput pentru a distruge bacteriile. Cu toate acestea, Bio-Kult este fabricat printr-o tehnologie care ajută la protecția împotriva acidității dure a stomacului. Administrarea bacteriilor vii înainte de masă permite ca acestea să diminueze aciditatea, dar și să ajungă la capătul stomacului înaintea alimentelor consumate.

În mod tradițional, bacteriile benefice au fost întotdeauna consumate ca parte a unei surse de alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul sau varza acră.

S-a demonstrat că suplimentele cu bacterii vii îmbunătățesc permeabilitatea intestinală și reduc inflamația.

Studiile au arătat că administrarea de suplimente alimentare cu bacterii vii persoanelor care călătoresc ar putea reduce timpul petrecut la toaletă în concediu.

Bio-Kult S.Boulardii este potrivit a fi administrat dacă vă confruntați cu simptome asociate călătoriei. 

Recomandăm să consultați medicul dumneavoastră pentru a afla mai multe despre simptomele asociate în mod obișnuit cu călătoriile.

Ambalare și păstrare

Toate produsele Bio-Kult sunt fabricate la un standard extrem de înalt (acreditat cGMP) în unitatea noastră special construită din Somerset (Probiotics International Ltd.), astfel putem să avem un control complet asupra standardelor noastre de calitate. 

Bio-Kult este fabricat folosind cele mai noi tehnici. Bacteriile vii în sine sunt încapsulate (cu un strat protector) printr-un proces de deshidratare (liofilizare). Acest proces ajută la protecția bacteriilor în timp ce se află pe raft și din mediul acid dur al stomacului (s-a arătat că, in vitro supraviețuiește la pH2 timp de 2 ore). 

Blisterele Bio-Kult oferă o protecție suplimentară împotriva umezelii și a temperaturilor extreme. Datorită acestei protecții ridicate, nu este necesară refrigerarea. Un laborator extern efectuează în mod regulat teste de stabilitate riguroase pentru Bio-Kult, astfel încât putem oferi un număr de stabilitate viabil până la sfârșitul perioadei de valabilitate, atunci când se păstrează conform indicațiilor de pe ambalaj.

Bacteriile vii sunt în mod natural „pătate” și acest lucru poate fi observat într-o capsulă Bio-Kult.

În cazul în care nu se pot vedea pete mai întunecate, nu înseamnă că nu există bacterii vii în capsulă - înseamnă doar că bacteriile nu sunt adunate într-o parte a capsulei.

Tulpinile bacteriene individuale au cerințe diferite pentru a ajuta în cultură și în tractul gastrointestinal uman. Bio-Kult nu este comercializat ca o „cultură inițială” pentru fabricarea iaurtului sau a laptelui acru, iar tulpinile din Bio-Kult nu au fost alese pentru capacitatea lor de a fermenta laptele (și anume speciile Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus).

Tulpinile noastre sunt deshidratate pentru a le îmbunătăți stabilitatea și durata de valabilitate și se crede că vor deveni active din nou odată ce ajung în mediul complex al intestinului subțire. Cu toate acestea, unele persoane au avut un anumit succes în cultura laptelui, dar alții nu. Finalizăm teste de stabilitate riguroase pe fiecare lot de Bio-Kult, ceea ce ne permite să stabilim o cantitate de cel puțin 2 miliarde de bacterii vii pe capsulă. Aceste teste de stabilitate sunt efectuate la fiecare 3 luni de către un laborator extern, pentru certificare.

De asemenea, avem o gamă largă de studii clinice care arată rezultate benefice ale administrării produselor noastre de bacterii vii cu mai multe tulpini, ceea ce înseamnă că acestea trebuie să ajungă active în intestine.

Cutii Bio-Kult

Deși ambalajele noastre nu conțin un logo de reciclare, cutiile de carton Bio-Kult sunt reciclabile integral.

Blisterele Bio-Kult

Din păcate, pachetele noastre de blistere nu pot fi reciclate încă. Blisterele Bio-Kult oferă o protecție ridicată împotriva umezelii și a temperaturilor extreme, asigurând astfel stabilitatea, integritatea și calitatea produsului pentru fiecare capsulă individuală până la sfârșitul perioadei de valabilitate. Datorită acestei protecții ridicate, nu este necesară refrigerarea. În prezent, nu avem opțiunea de folii blistere bio-plastice, deoarece utilizăm folii tehnice de înaltă calitate (mai degrabă decât o folie de bază din PVC).

Blisterul produsului oferă o flexibilitate mai mare și o protecție mult mai mare împotriva temperaturilor extreme. Astfel, asigură stabilitatea, integritatea și calitatea produsului din fiecare capsulă pe toată perioada de valabilitate.

Capsulele Bio-Kult au o greutate standard, cu toate acestea, este imposibil ca fiecare capsulă să fie umplută cu o cantitate exactă. Prin urmare, avem limite de toleranță superioară și inferioară pentru greutatea capsulelor. În timpul prelucrării produselor Bio-Kult, se efectuează „verificări în proces” la fiecare 15 minute, iar una dintre aceste verificări este de a examina dacă greutatea capsulelor este în limitele de toleranță.

O capsulă care se află la capătul inferior al specificației poate părea mai puțin umplută în comparație cu o capsulă la capătul superior al specificației.