Substanță activă

Saccharomyces boulardii

Saccharomyces boulardii este un tip de drojdie care provine din coaja unor plante precum litchiul și mangostanul. Saccharomyces boulardii sprijină protecția mucoasei intestinale de bacteriile dăunătoare și promovează un sistem imunitar sănătos și funcția continuă a barierei gastro-intestinale, precum și ajută enzimele digestive la absorbția și digestia nutrienților.

Saccharomyces boulardii este considerată a fi o tulpină prietenoasă de bacterii, o clasă de bacterii benefice care stimulează sistemul imunitar și protejează sănătatea digestivă.

Saccharomyces boulardii este cel mai frecvent utilizată pentru tratarea și prevenirea diareei, inclusiv a unor tipuri infecțioase, cum ar fi diareea rotavirus la copii. Are unele dovezi de utilizare pentru alte tipuri de diaree, acnee și o infecție a tractului digestiv care poate duce la ulcere.

Surse naturale de Saccharomyces boulardii

Când a fost descoperită inițial, S. boulardii a fost găsită în fructele de mangostan și litchiu. În afara acestor alimente S. boulardii este greu de găsit în surse naturale și, prin urmare, este consumată cel mai frecvent prin suplimente alimentare.

Este recomandat să includeți în mod activ alte tulpini prietenoase de bacterii în dieta dumneavoastră alături de S. boulardii. Puteți obține tulpini prietenoase de bacterii din chefir, varză murată și iaurt.

Produse Bio-Kult care conțin Saccharomyces boulardii

Bio-Kult S.Boulardii este un produs recomandat pentru susținerea sistemului digestiv și imunitar, în timpul călătoriilor.

Știai că?

Țesutul limfoid asociat mucoasei digestive este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Țesutul mucoasei
digestive cuprinde
din celulele imunitare

Sursă informații:

Clinical reviews in allergy and immunology 'The gut microbiota and inflammatory noncommunicable diseases: Associations and potentials for gut microbiota therapies." (DOI: https://doi.org/10.1016/j.jaci.2014.11.012)

Dincolo de bacterii

O serie de factori pot compromite echilibrul optim al bacteriilor benefice, inclusiv tratamentul cu antibiotice, infecția, stresul, călătoria sau o perioadă de alimentare sau stil de viață nesănătos. O soluție eficientă este suplimentarea microflorei prin administrarea unui supliment de bacterii vii cu mai multe tulpini pentru a restabili echilibrul.

Citește mai mult »

Bacteriile vii benefice joacă un rol esențial în susținerea și menținerea unui sistemului imunitar și digestiv puternic.

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

O viață mai sănătoasă și mai fericită începe cu microbiomul tău unic.