Substanță activă

Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt o componentă importantă a membranelor care înconjoară fiecare celulă a corpului. Acizii grași Omega-3 sunt un tip de grăsime pe care organismul nu o poate produce, însă este necesară pentru a supraviețui. Omega-3 oferă și o serie de beneficii pentru organism, inclusiv un risc redus de boli cardiovasculare.

Printre beneficii se numără un risc redus de formare a cheagurilor de sânge, deoarece acizii grași Omega-3 ajută la prevenirea aglomerării trombocitelor din sânge și la scăderea nivelului de trigliceride prin încetinirea ritmului cu care se formează în ficat. Nivelurile ridicate de trigliceride din sânge cresc riscul bolilor de inimă.

Surse naturale de Omega-3

Doi dintre cei mai importanți acizi grași Omega-3 - EPA și DHA - se găsesc în principal în carnea de pește. Este recomandată pe cât posibil obținerea acizilor grași Omega-3 din alimentație. Speciile de pește bogate în Omega-3 includ: hamsii, hering, somon sau sardine.

Un alt acid gras Omega-3, ALA, poate fi găsit în alimente precum nuci, ulei de semințe de in, ulei de canola, ulei de soia, semințe de chia.

Produse Bio-Kult care conțin Omega-3

Știai că?

Țesutul limfoid asociat mucoasei digestive este sediul a aproximativ 70% din celulele sistemului nostru imunitar.

Țesutul mucoasei
digestive cuprinde
din celulele imunitare

Sursă informații:

Clinical reviews in allergy and immunology 'The gut microbiota and inflammatory noncommunicable diseases: Associations and potentials for gut microbiota therapies." (DOI: https://doi.org/10.1016/j.jaci.2014.11.012)

Dincolo de bacterii

O serie de factori pot compromite echilibrul optim al bacteriilor benefice, inclusiv tratamentul cu antibiotice, infecția, stresul, călătoria sau o perioadă de alimentare sau stil de viață nesănătos. O soluție eficientă este suplimentarea microflorei prin administrarea unui supliment de bacterii vii cu mai multe tulpini pentru a restabili echilibrul.

Citește mai mult »

Bacteriile vii benefice joacă un rol esențial în susținerea și menținerea unui sistemului imunitar și digestiv puternic.

Descoperă toate substanțele active Bio-Kult

În toate produsele Bio-Kult se regăseşte grija continuă pentru oameni, până în cel mai mic detaliu.